T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alabalık

Malzemeler:
  • 8 adet Alabalık
  • 1 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 5 limon
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber  
Yapılışı:

Alabalıkların yüzgeçlerini kesip içini çıkarın ve solungaçlarını çekerek alın. İyice temizlenene kadar yıkayıp süzün. Kağıt peçete veya temiz bir bezle balıkların suyunu alın. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyarak kızdırın. Balıkları unlayın ve silkeleyerek fazla unlarından kurtulun.


Tava iyice kızınca, balıkların sırtlarını size bakacak şekilde yağa koyun. 4-5 dakika kızarana kadar bir tarafını pişirin ve öbür yüzünü çevirip 4-5 dakika daha kızartın. Balıkların karın tarafları size bakacak şekilde servis tabağına alın. Tabağın kenarlarını isteğinize göre süsleyin ve kalan tereyağını eritip üzerine bir limonun suyu ilave edin. Hazırladığınız sosu balıkların
üzerine dökün. Bu balığın yanında haşlanmış patates verebilirsiniz.