T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Akçaabat Köfte

Malzemeler

  • 900 gr. dana eti
  • 100 gr. iç yağı
  • 100 gr. bayat ekmek
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı

900 gr. dana etini ve iç yağını aynı anda makineden çektirerek kıyma haline getirin.Bayat ekmeği ıslatın ve suyunu iyice sıkın.5 diş sarımsağı ince ince kıyın. 900 gr. kıyma ile çekilmiş 100 gr. iç yağı toplam 1 kg. kıymayı, kıyılmış sarımsak ve 1 yemek kaşığı tuzu kısa bir süre içinde yoğurun.

Malzemeyi avuç içinde yassı köfteler haline getirin.

Not :Bir akçaabat köftesi 35 gr. gelmektedir.

Izgarada pişirerek yanında közlenmiş domates ve biberle ikram edin.

Öneri : Yoğurduğunuz malzemeleri 6 saat bekletmeniz daha iyi olacaktır.Buzdolabında beklettiğiniz esnada buzdolabında kokusunu alabilecek birşey olmamasına özen gösterin.

Izgarada pişirin.

Öneri : Odun veya kömür ateşinde pişirmeniz ayrı bir lezzet katacaktır.

Öneri :Izgaranızı kuyruk yağı ile yağlarsanız hem köfteler yapışmaz hem de güzel bir lezzet verir.