T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kaygana

Malzemeler:
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır unu
Alabildiği kadar su
3-4 dal maydanoz
2 çay kaşığı karbonat
Tuz

Yemeğin Tarifi
Yumurtaları bir kaseye kırın. Biraz  çırpın, tuzunu, unları, karbonatı katın ve karıştırın. İyice yıkayıp, incecik kıydığınız maydanozları da ekleyin. Yoğururken bir yandan da suyunu azar azar ekleyin.

Boza kıvamında bir hamur olacak. Tercihen teflon bir tavaya, tavanın tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvıyağ koyun. Yağ kızınca hamurdan bir dolu kepçe alıp, tavaya bütün olarak dökün. Kalınlığı yaklaşık 1 santimetre kadar olacak. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. (Kaygana bütün değil de ayrı ayrı olarak da yapılabilir. O zaman tavaya birer kaşık, birer kaşık hamur dökülür.) Yumurtalı yemekler, tok tutucu özellikleriyle sahurlarda tercih edilir.